Jeugdselectie

Jeugdselectie LTC De Meent
LTC De Meent voert al enkele jaren een zeer actief en succesvol selectiebeleid. Doel van dit beleid is om het prestatieve tennis bij LTC De Meent te stimuleren door jeugdspelers te faciliteren bij het verder verbeteren van hun tennisvaardigheden.

Voor wie?
Selectietennis is bedoeld voor kinderen (vanaf oranje) die echt willen investeren in tennis als sport. Deze kinderen willen het hele jaar door trainen, gaan regelmatig vrij spelen en in het zomerseizoen willen ze zoveel mogelijk wedstrijden spelen. Wil je weten wie in de selectie zitten, klik dan hier.

Omvang en verantwoordelijkheid
Het bestuur heeft het totale aantal selectieplaatsen vastgesteld op 28. De trainers zijn verantwoordelijk voor de keuze van de selectiespelers en de samenstelling van de trainingsgroepen. Zij leggen hierover direct verantwoording af aan het bestuur.

Trainingen
Vaker en intensiever trainen draagt bij aan het verbeteren van het tennisniveau. Daarom trainen selectiespelers vaker, langer en in kleinere groepen. De duur en de intensiteit van de trainingen neemt toe per niveau:

• oranje selectie traint 1 uur in groep van 8 en 1 uur in groep van 4*
  • groene selectie traint 1 uur in groep van 8 en 1,5 uur in groep van 4*
  • gele selectie traint 2 keer 1,5 uur in groep van 4*

*Indien de niveauverschillen te groot zijn, kan van dit aantal worden afgeweken.

Trainingsbijdrage
Selectiespelers betalen voor de extra trainingen, naast de standaard trainingsbijdrage, ook nog een selectiebijdrage. Voor 2017 zijn deze bedragen als volgt vastgesteld:

• oranje: €125,-
  • groen: €150,-
  • geel: €150,-

Wintertrainingen
Het is belangrijk dat selectiekinderen in de winter doortrainen. Daarom organiseert de club in de winter binnentrainingen voor de selectie in Bosheim. Deze trainingen vinden plaats op dinsdag- of woensdagmiddag. Voor de winter 2017-2018 bedragen de kosten voor deze binnentrainingen in Bosheim €310,- per uur en €465,- per anderhalf uur.

Sponsoring
De club sponsort de trainingen van de selectie. Hiertegenover staat dat van de selectiespelers wordt verwacht dat ze:

• competitie spelen
  • meedoen met de clubkampioenschappen
  • meerdere open toernooien spelen
    • oranje speelt minimaal twee open toernooien
    • groen speelt minimaal drie open toernooien
    • geel speelt minimaal vier open toernooien
  • in de zomer twee keer trainen
  • deelnemen aan de wintertrainingen
  • actief betrokken zijn bij de club

Monitoring
De trainers monitoren de voortgang van de selectiespelers. Aan het begin van het zomerseizoen vindt een gesprek plaats waarin de doelen/ambities worden geformuleerd. Aan het eind van het seizoen vindt een evaluatie plaats van de voortgang in relatie tot de gestelde doelen.

Bij de monitoring van de voortgang wordt niet alleen naar de technische kwaliteiten gekeken, maar ook naar se tactische, fysieke en mentale kwaliteiten. Elk najaar bepalen de trainers welke kinderen het volgende seizoen (weer) deel uit maken van de selectie.

Download hier het monitoring formulier. Print dit formulier, vul het in en neem het mee naar het monitoringgesprek met de trainer.

Informatie
Voor meer informatie over de selectie kun je terecht bij de trainers: jeugdtraining@ltcdemeent.nl.