Jeugdlidmaatschap LTC De Meent

Je kunt jeugdlid worden van LTC De Meent vanaf het kalenderjaar waarin je 4 jaar wordt. Het jeugdlidmaatschap loopt door tot en met het kalenderjaar waarin je 17 jaar wordt.

–> NIEUW in 2017: Tenniskids Blauw (4 en 5 jaar) <–
Kinderen van 4 en 5 jaar bieden wij vanaf dit jaar de mogelijkheid om alvast op een speelse manier kennis te maken met tennis. Meer informatie.

Indeling in kleuren
Als jeugdlid van De Meent, word je ingedeeld naar leeftijd en tennisvaardigheden. Voor de kinderen van 6-12 jaar hanteren we de KNLTB-Tenniskids indeling (rood/oranje/groen). Vanaf 11 jaar kun je, afhankelijk van je niveau, met een gele bal gaan spelen. Vanaf het jaar waarin je 13 wordt moet je met een gele bal gaan spelen.

Training
Als je lid wordt van De Meent, krijg je natuurlijk tennisles (indien een voor jou passende plek beschikbaar is). Ook de trainingen zijn ingedeeld naar de kleur van de bal waarmee je speelt en het niveau van je tennisvaardigheden. Voor meer informatie over trainingen klik hier.

Zomer
In de zomer krijg je één uur buitentraining in de week. De trainingen lopen van begin april tot eind oktober en vinden plaats op doordeweekse dagen (na school). Tijdens schoolvakanties en op nationale feestdagen heb je geen training.

Winter
Hoewel wintertraining GEEN onderdeel uitmaakt van je lidmaatschap, organiseren we in de winter voor een beperkt aantal kinderen binnentrainingen bij Bosheim. Deze trainingen zijn in principe bedoeld voor de selectie.

–> NIEUW in 2017: extra trainingen <–
Voor kinderen die niet in de selectie zitten, maar wel extra willen trainen, organiseren we extra trainingen op woensdag en vrijdag. Meer informatie: jeugdtraining@ltcdemeent.nl.

Selectie
Als het goed gaat, als je erg gemotiveerd bent en regelmatig wedstrijden speelt, kunnen de trainers je uitnodigen voor de selectie (vanaf oranje). Dit betekent dat je in de zomer een extra training krijgt en dat je ook in de winter doortraint.  Voor deelname aan de selectietrainingen wordt een extra financiële bijdrage gevraagd. Als je meer wilt weten over de selectie, kun je hier meer informatie vinden.

Competitie
Naast de trainingen, stimuleren we kinderen in alle categorieën om regelmatig wedstrijden te spelen. Voor de rode kinderen organiseren we een interne competitie, oranje kinderen kunnen meedoen aan de World Tour, groene en gele kinderen spelen knltb-competitie.

–> NIEUW in 2017: Rode competitie (intern) <–
Alle kinderen die met een rode bal spelen, kunnen meedoen aan de interne rode competitie. Deze wordt georganiseerd op zondagochtend in de maanden juni en juli. Meer informatie vind je (binnenkort) hier.

World Tour Oranje
Als je met een oranje bal speelt (8-11 jaar), kun je op zondagochtend meedoen met de World Tour. In principe kunnen alle oranje kinderen zich hiervoor inschrijven. Mogelijkheid tot deelname zal echter afhangen van de beschikbare plaatsen. Meer informatie vind je hier.

Groene competitie
Als je met een groene bal speelt (v.a. 11 jaar) kun meedoen met de groene competitie op zondagochtend. De opstelling voor de teams wordt gemaakt door de trainers in overleg met de JC. Meer informatie vind je hier.

Gele competitie
Voor kinderen die met een gele bal spelen (v.a. 11 jaar) is er de mogelijkheid om op zondag (hele dag) competitie te spelen. De opstelling voor de teams wordt gemaakt door de trainers in overleg met de JC. Meer informatie vind je hier.

Toernooien
Een andere manier om regelmatig wedstrijden te spelen, is op open toernooien bij andere clubs. Je kunt jezelf hiervoor inschrijven via toernooi.nl. Bij De Meent organiseren we ieder jaar twee jeugdtoernooien:

Clubkampioenschappen
Ieder jaar organiseren we voor alle jeugdleden clubkampioenschappen. Iedereen kan hier aan mee doen. Ook als je nog nooit een wedstrijd hebt gespeeld. Selectiekinderen zijn verplicht hier aan deel te nemen. Meer informatie vind je hier.

Open Jeugdtoernooi
In de zomervakantie organiseren we altijd het Open Meent Jeugdtoernooi. Dit toernooi staat ook open voor kinderen van andere tennisclubs. Selectiekinderen zijn in principe verplicht hier aan deel te nemen. Meer informatie vind je hier.

Overige activiteiten
Naast de trainingen, competitie en toernooien, organiseren we ook ieder jaar een aantal activiteiten waar het vooral gaat om elkaar beter te leren kennen.

Kosten en aanmelden
Voor meer informatie over de kosten van het lidmaatschap  en trainingen: kosten lidmaatschap 2017.
Voor meer informatie over aanmeldingen kun je hier terecht.

Informatie
Voor meer informatie over het jeugdlidmaatschap bij LTC De Meent kun je terecht bij de Jeugdcommissie: JC@ltcdemeent.nl.